Att jämföra mikrolån

Alldeles för många personer tar mikrolån av samma långivare hela tiden, utan att ens tänka efter allt för mycket på detta. Detta är dock i regel ett misstag för när man gör detta är det givetvis inte alls säkert att det är det billigaste mikrolånet man tar, utan det rör sig ofta om inte alls särskilt förmånliga mikrolån som tas på detta vis. Dessutom tar många som gör så betydligt mindre lämpliga mikrolån för en själv än vad som egentligen hade varit nödvändigt, helt enkelt för att de inte känner till mer lämpliga alternativ.

Varför betala onödigt mycket?

Vi vill därför verkligen uppmuntra alla som ska ta ett mikrolån till att göra en ordentlig och grundlig jämförelse av de mikrolån som man har att välja mellan innan de ansöker om ett av dessa lån. Detta kan inte bara göra att man sparar pengar, och ofta rejält med dem till och med, utan har även andra fördelar. För stora smslån kan det röra sig om hundratals eller tusentals kronor till och med, för mindre summor givetvis om mindre summor, men varför betala onödigt mycket för något om man inte måste?

En ordentlig lånejämförelse

Dessutom kan en ordentlig lånejämförelse göra att man hittar en mer passande återbetalningstid än annars för det mikrolån man tar. Alla föredrar ju trots allt olika långa återbetalningstider på sina mikrolån, och de kan ju ligga på allt mellan 14 dagar till 120 dagar, beroende på var du lånar.

Vissa långivare lovar dessutom att de mikrolån utan ränta man tar av dem betalas ut snabbt, medan andra inte kan lova detta. Vet man att det är bråttom med lånet av någon anledning bör man därför i regel vända sig till långivare som är kända för att vara snabba, istället för att chansa med en långivare hos vilken det kanske tar betydligt längre tid.