Olika ansiktsbehandlingar

För den som är sugen på att unna sig en härlig ansiktsbehandling så finns det flera olika typer att välja mellan. Allt ifrån avkopplande spabehandling till mer avancerade behandlingar för skador i huden.

En av de mer avancerade behandlingarna som används för att ge huden förnyad struktur och spänst är en peeling med retinol. Retinol används för att exfoliera huden i ansiktet och behandlar bland annat akneärr, rynkor och pigmentfläckar. Denna behandling gör att huden börjar flagna efter ett par dagar och därmed börjar producera nya hudceller.

Om man önskar en mer avkopplande ansiktsbehandling så finns det ofta en klassisk behandling att välja. Den fokuserar på att massera såväl käkmuskulatur som skalp, rengöra huden och avsluta med en härlig återfuktande ansiktsmask. Behandlaren kan med lätthet se vilken typ av ansiktsmask och vilka produkter just din hy behöver i den här behandlingen. En del behöver en kraftig återfuktande boost som verkligen lyfter fram ansiktets lyster medan andra behöver en ansiktsmask med andra egenskaper.

AHA-syra

AHA-syra är något som på senaste tiden har fått ett rejält uppsving och blivit väldigt populärt. Det är en syra som används som peeling vid ansiktsbehandling och hjälper till med cellförnyelse i huden.

Portömning

En annan enklare behandling är en vanlig portömning där man får hjälp att tömma sina svarta porer som brukar finnas runt näsa och haka.

Dermapen

Dermapen, även kallad microneedling, är ett annat populärt begrepp. Microneedling kan upplevas som smärtsamt när behandlingen genomförs då man med hjälp av små och tunna nålar sticker hål på huden. Det är flera nålar som arbetar tillsammans och under en behandling görs tusentals små hål i huden. Detta framkallar en enklare inflammation i huden som i sin tur stimulerar hudens läkningsförmåga. Huden börjar på så sätt att läka sig själv, vilket är ett effektivt sätt för att behandla svåra skador i huden såsom akneärr, rynkor och andra ärrbildningar.