tvätta fönster

Vilken tidpunkt på året är bäst att tvätta fönster?

När är det bäst att tvätta fönster? Inte kan man väl tvätta fönster när det är minusgrader? Och vilken utrustning är bäst att använda? Ja, det är inte alltid lätt att veta när och hur man ska tvätta sina fönster och vad som ger bäst resultat. Nedan får du lite hjälp med dina frågor.

Inte kan man väl tvätta i minusgrader?

Att tvätta fönster i minusgrader är säkert något du hört att man inte ska göra. Men det stämmer inte. Det går alldeles utmärkt att göra. Tänk på att använda bra utrustning när du ska tvätta i minusgrader. Dessutom behöver du använda sprit i vattnet. Spriten gör så att vattnet inte fryser.

Ojämnt resultat på fönster när solen lyser?

Om det är så att du inte riktigt vet hur du ska göra, så kan det bli lite ojämnt resultat på fönstret när du tvättar på soliga dagar. Varför det blir så är att vattnet hinner torka. Antingen helt eller lite innan du hunnit skrapa bort. Du kan förhindra detta med att använda rikligt med vatten, (misstag man ofta gör är att använda för lite vatten när man tvättar) var förberedd med din utrusning och jobba fort.

Tvätta fönster när det regnar?

Att regn för med sig smuts på dina fönster är något som inte stämmer. Det är inte regnet som är smutsigt, utan det är fönstret i sig som är smutsigt. Regnet får med sig smutsen när det rinner på fönsterrutan.

T-röd på frostiga dagar?

Kanske har du hört att man ska använda T-röd när det är frost? Det är inte bra att göra det. Det är nämligen så att T-röd innehåller fett även om det är mycket lite och är inte det optimala för att putsa fönster med.

Spelar det någon roll vilken fönsterskrapa som används?

Att använda bra utrustning spelar roll och för att du ska få bästa resultat av att tvätta fönster. Välj istället utrustning som kostar mer, håller längre och som inte lämnar ränder på fönstret.

Går det torka med tidningspapper?

Att använda tidningspapper när du ska torka av ditt fönster är inte bra. Tidningspappret i sig har inte den förmågan att suga åt sig något vatten, inte heller fukt. Dessutom kan du får fläckar på fönstret från trycksvärtan. Använd istället microdukar som är av frotté och som inte luddar. Bästa är att ha 2 st dukar. En som du använder för det blöta, så som att torka av under fönstret och på skrapan och den andra för det torra.

Är det bara utsidan som gäller?

Även om utsidan på fönstret blir avsevärt smutsigare och behövs tvättas oftare än insidan så är det bra att tvätta både utsidan och insidan när du ändå håller på.

Om du tycker det är krångligt att tvätta fönstret själv och inte tycker att det blir så bra, finns en mängd bra fönsterputs företag du kan finna på nätet som kan hjälpa dig att få dina fönster rena och fina mot en bra prisklass.